Beridarblogg

Beridarblogg

Bloggen

Här kan du följa mig och "mina" hästar - vardag och tävling. Bloggen kommer att uppdateras ca. en gång i veckan.

Löshoppning 4åringar!

Häst, häst & häst!Posted by Esther Philippa Nicolaissen Thu, April 04, 2013 23:41:01
I måndags utnyttjade vi "söndagen" och åkte till ridhus med fyra 4åringar; High Five (Sudden), Sweet Miss Blue (Gudrun), Mansini LTD (Måns) och Merrick Fontaine.

För Sudden var det första gången han var hemifrån och för Gudrun var det första gången hon löshoppades! Vi hade räknat med att det skulle bli rörigt och att hästarna skulle bli stressade, att det skulle bli problem med lastningen etc., men de skötte sig helt exemplariskt allihopa!

Först ut var Merrick och Måns, den ena fick stå inne i ringen när den andra hoppade. Måns var otroligt hinderklok med tanke på att han enbart har löshoppat en gång innan. Lite "valpig" i kroppen, men hoppar med god teknik och bra inställning.

Mansini LTD (e.Caressini L ue.Marramas)

Merrick har en riktigt bra inställning, men tycker ibland att det är lite för kul! Ska bli roligt att se hur han reagerar när han ska ut i terrängen om några veckor.

Merrick Fontaine (e.Alligator Fontaine ue.Steve's Friend)

Sweet Miss Blue var lite osäker i början, men efter några varv hade hon utvecklat en mycket fin bjudning. Hon fick dock stanna kvar på låga hinder då det var första gång hon löshoppades.

Sweet Miss Blue (e.Aerline H ue.Snurge xx)

High Five hoppade så fint och försiktigt att man funderade på om han skulle få bli hopphäst istället för fälttävlanshäst. Jag tycker dock att han ska få följa i sin helbror Give Me Five's fotspår och gå fälttävlan, så det blir väl så! smiley

Ingen tävling i helgen, men nästa lördag blir det Kungsbacka Grand Prix där Maiowa och Cecil ska gå 1.30 och 1.40. John och Buster ska gå 1.20 och 1.30. Söndag åker vi till Tidaholm med Kaizen, Caldidillo, Heart of Glory och Galadriel. smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.