Beridarblogg

Beridarblogg

Bloggen

Här kan du följa mig och "mina" hästar - vardag och tävling. Bloggen kommer att uppdateras ca. en gång i veckan.

Presentation!

VardagPosted by Esther Philippa Nicolaissen Mon, September 17, 2012 21:05:53
Hejhej! smiley

Detta blir då mitt första blogginlägg i min helt egen beridarblogg! Som ni kan se i bloggbeskrivningen kommer den att handla om arbetet med hästarna jag rider.

Först kan det kanske vara bra att ni vet lite mer om mig, så detta inlägget kommer att bli som en mini-presentation!

Mitt namn är alltså Esther Philippa Nicolaissen, jag är född i Norge vart jag bodde fram tills jag var 15. Som ponnyryttare red jag för det mesta fälttävlan på familjens egen uppfödning Miramis (Sto f.1996). Våra största prestationer tillsammans var helt klart guld i Nordic Eventing Cup 2007 (Finland) och silver i Nordic-Baltic Championship i Danmark samma år. Ponnygalopp fyllde också en stor del av min barndom, och med Miramis vann jag Skandinaviskt Mästerskap i Aalborg, Danmark, 2004.

Miramis

I 2008 fick jag min underbara läromästare, Marco Miró (Hingst f.1991 e.Irco Marco ue.Ramiro Z), och flyttade till Danmark för att ta gymnaset och utveckla min ridning ännu mer. Här bodde jag på Danmarks Nationale Hestesportcenter, Vilhelmsborg och tränade både hoppning och dressyr för chefberidare Søren Vallentin. I min juniortid tävlade jag upp till 1.45 i hoppning och Msv.B dressyr med Marco Miró, och vi var i finalen i Norska Mästerskapet i hoppning både i 2009 och 2010. Utöver min vita drömhingst fick jag genom Søren möjlighet att rida många olika hästar båda i vardagen, men också på tävling. Det blev även en hel del internationella tävlingar som gav otroligt många erfarenheter.


Marco Miró


2011 tog Danmarks-kapitlet i mitt liv slut. Jag flyttade till Skåne (Jag vet att en hel del svenskar tycker att Skåne är en del av Danmark, men jag ser inte på det på det sättet alls!) Jag var 1 av 6 som kom in på Flyinges nya utbildning, Beridarprogrammet! Ett år av mitt liv gick till häst 24/7, och det gav mersmak. Att få rida med och för fantastiske ryttare som Susanne Gielen, Henrik Ankarcrona och Maria Gretzer så gott som varje dag kan man nästan inte beskriva med andra ord än otroligt! Men inte bara förståelsen för hästarna och deras behov utvecklades under tiden på Flyinge, utan arrangement- och tävlingsrutinen blev befäst på ett sätt som är mycket svårt att uppnå på andra ställen än Sveriges hästcentrum, Flyinge. Det blev tävling varje helg, både dressyr och hoppning, och deltagande under stora arrangementer på Flyinge som Flyingedagarna, Saluhästvisning samt clinics med toppryttare som Rolf-Göran Bengtsson. Under detta år hittade jag även min nya stjärna, Cecil K (val. f.2006 e.Cardento ue.Elcaro) hos Lina Holmström/Fredrik Linell som jag även har att tacka för att jag fick låna hästen Suncard (f.2000 e.Cardento ue.Lombard) till min examen, då Marco Miró inte längre kunde gå som tävlingshäst pga. en skada. Min 7veckors praktik hade jag på DOKR i Warendorf, Tyskland hos Toni Hassmann. Jag är otroligt tacksam för all hjälp och träning jag fick av Toni, och det att få bo i en häststad som Warendorf gav inblick i den professionella miljön omkring hästarna som är svårt att hitta i andra länder än just Tyskland.

Jag fick min examen i maj, och bestämde mig för att stanna i Sverige (det är ju trots allt utomlands för mig! smiley) Jag fick jobb som beridare här på Stall Huseby i Skövde hos Johan Björk och Helena Päivinen, och har samtidigt startat upp mitt eget företag som beridare så att jag kan ta in hästar till utbildning och försäljning. Jag red min egen Cecil K i Falsterbo, och nästa stora tävling för honom är Breeders i Flyinge i oktober! Nu har jag börjat med fälttävlan igen också, och har redan kvalificerat två av stallets hästar till *-klass!

Ja, det var väl förtiden, och i framtiden kan ni ju följa mig här!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.