Beridarblogg

Beridarblogg

Bloggen

Här kan du följa mig och "mina" hästar - vardag och tävling. Bloggen kommer att uppdateras ca. en gång i veckan.

Årets första tävling!

Häst, häst & häst!Posted by Esther Philippa Nicolaissen Tue, February 12, 2013 17:57:59
Ja, nu försöker jag igen då. Har börjat få lite koll på hemsidan, och nu när vi har börjat på ett nytt år (ny tävlingssäsong för oss hästmänniskor) så då kändes det som ett bra läge att göra en nystart för bloggningen också...

I helgen va Johan och jag i Jönköping med Maiowa, Buster, John och Kalle. Det var min första tävling på John och Maiowa, Kalle fick debutera båda 1.05m och 1.10m, och det var för övrigt årets första tävling.

08:30 var vi på plats och Kalle började med en felfri runda i 1.05m. Hur fokuserad och duktig som helst. Sen gick det några timmar innan det igen va dags för Kalle att bege sig in på banan. Han debuterade då i 1.10 och även här va han felfri. En mycket svår och tittig bana tyckte jag, men han tyckte inte att det va något problem.

Någon gång utpå eftermiddagen fick John gå en 1.15 och hade en bom i omhoppningen, men blev placerad ändå. När klockan blev 18:00 hade jag endast gjort 3 starter och hade 5 kvar.

I 1.20m fick jag lite mer bråttom då jag hade 3 hästar i denna klassen, men det rullade på rätt så bra ändå. John va först ut och hade en bom. Även här blev han placerad till trots för rivningen. Bedömningen va en A:0, så det va ingen omhoppning i klassen. Maiowa hoppade jättefint och tog en 4.plats i klassen. Buster lika busig som alltid, men hoppade bra. Fick en bom och red långa vägar, så det blev ingen placering på honom.

Seent på kvällen började sista klassen, 1.25m. Buster gick först, rev de sista två hindren i grundomgången, men annars va han avspänd och fin. Maiowa gjorde en super runda, dubbelnolla och igen en 4.plats. Hade nog ridit in ett par sekunder om jag inte hade glömt vart sista hindret var - fick rida en jätte omväg!

Vi kom hem kl 23:00 på kvällen, och jag va helt slut, men allt i allt är jag jätte nöjd med dagen. Tyckte det va en fin tävling, det enda negative va nog att underlaget släppte lite i svängarna ibland.

Slänger med ett par filmar från tävlingen smiley