Beridarblogg

Beridarblogg

Bloggen

Här kan du följa mig och "mina" hästar - vardag och tävling. Bloggen kommer att uppdateras ca. en gång i veckan.

V+V = Vinst och vurpa!

Häst, häst & häst!Posted by Esther Philippa Nicolaissen Tue, September 03, 2013 20:59:46
I helgen var vi och tävlade i Kumla med John, Maiowa, Kaizen och Gloria. Nu när fälttävlanssäsongen närmar sig slutet, är det dags för hopphästarna att komma igång ordentligt igen.
Gloria och Kaizen nollade 1.10m, men båda var lite spända. I 1.20 hade de godkända rundor igen, men då de fortfarande var spända inne på banan blev det några onödiga bommar.

John var jätte taggad i 1.30, och fick två ner. Maiowa blev placerad 4:a.
Maiowa gick ut som nr.2 i 1.40klassen och satte en säker nolla med en bra tid som räckte genom hela klassen till en vinst! Endast en annan felfri, och den gick 6 sekunder långsammare än Maiowa.


John hoppade jätte fint helt till trekombinationen (7ABC) där han inte fick ut frambenen i landningen från C-hindret och därmed gick rätt i backen. Vi klarade oss bägge med några skrubbsår.

Annars har Maiowa debuterat 1.50, och Buster och Molly har gjort debut på fälttävlansbanan med mycket bra resultat.


Guppy vann en CIC* fälttävlan i Stockholm i juli, och i augusti vann han Norska Mästerskapet i fälttävlan för Young Rider! Vi ska till Flyinge d.19-22 september för att rida Nordiska Mästerskapet för Norge. Kul!Löshoppning 4åringar!

Häst, häst & häst!Posted by Esther Philippa Nicolaissen Thu, April 04, 2013 23:41:01
I måndags utnyttjade vi "söndagen" och åkte till ridhus med fyra 4åringar; High Five (Sudden), Sweet Miss Blue (Gudrun), Mansini LTD (Måns) och Merrick Fontaine.

För Sudden var det första gången han var hemifrån och för Gudrun var det första gången hon löshoppades! Vi hade räknat med att det skulle bli rörigt och att hästarna skulle bli stressade, att det skulle bli problem med lastningen etc., men de skötte sig helt exemplariskt allihopa!

Först ut var Merrick och Måns, den ena fick stå inne i ringen när den andra hoppade. Måns var otroligt hinderklok med tanke på att han enbart har löshoppat en gång innan. Lite "valpig" i kroppen, men hoppar med god teknik och bra inställning.

Mansini LTD (e.Caressini L ue.Marramas)

Merrick har en riktigt bra inställning, men tycker ibland att det är lite för kul! Ska bli roligt att se hur han reagerar när han ska ut i terrängen om några veckor.

Merrick Fontaine (e.Alligator Fontaine ue.Steve's Friend)

Sweet Miss Blue var lite osäker i början, men efter några varv hade hon utvecklat en mycket fin bjudning. Hon fick dock stanna kvar på låga hinder då det var första gång hon löshoppades.

Sweet Miss Blue (e.Aerline H ue.Snurge xx)

High Five hoppade så fint och försiktigt att man funderade på om han skulle få bli hopphäst istället för fälttävlanshäst. Jag tycker dock att han ska få följa i sin helbror Give Me Five's fotspår och gå fälttävlan, så det blir väl så! smiley

Ingen tävling i helgen, men nästa lördag blir det Kungsbacka Grand Prix där Maiowa och Cecil ska gå 1.30 och 1.40. John och Buster ska gå 1.20 och 1.30. Söndag åker vi till Tidaholm med Kaizen, Caldidillo, Heart of Glory och Galadriel. smiley

Många nyheter!

Häst, häst & häst!Posted by Esther Philippa Nicolaissen Sun, March 31, 2013 22:42:22
Det är tydligen inte lätt att uppdatera en blogg med jämna mellanrum, men jag lovar att göra ett seriöst försök nu.

Det har hänt mycket sedan senaste inlägg, båda på hemmafronten och på tävlingsfronten.

Vi har fått ett nytt medlem i teamet! Angelica Jalonen har börjat som groom hos oss. Hon har gått på Uddetorp Naturbruksgymnasium och har hästskötardiplom. Vi ser fram emot samarbetet! smiley

Merrick Fontaine (f.2009 e.Alligator Fontaine ue.Steve's Friend xx) har anlänt hos oss för vidare utbildning och tävling. Han var hos oss under två månader i höstas, och det ska bli spännade att se hur han utvecklas i år!

Give Me Five debuterade MsvC dressyr med 67,87% och en 3.plats! Känslan jag hade när jag lämnade banan var att det kunde ha gått bättre, men att det var en helt okej genomridning, och det känns ju extra bra att ha fått så bra procent när man vet att det faktiskt kan gå ännu bättre. Ser mycket fram emot första fälttävlan för året i Mantorp d.20.4! smiley

Caldidillo och Heart Of Glory LTD har gått några 1m och 1.10m och varit felfria i alla starter, så d.14.4 är det dags för båda att debutera 1.20!

Cecil debuterade 1.35 på Grevagården förra helgen och hade ett nedslag. d.14.4 ska han debutera 1.40 under Kungsbacka Grand Prix smiley

Cecil i 1.35

I helgen gjorde jag min första start i 1.40 på snart två år. Man skulle tro att det var lite nervöst innan start, men har man en häst som Maiowa att rida på, känner man sig ganska säker, och jag gick in på banan enbart med förväntansfull spänning. Hon hoppade helt fantastiskt, dubbelnolla och 7.placering!

Maiowa i 1.40m

De andra hästarna skötte sig också bra i Lidköping i helgen - John var dubbelnolla och placerad i 1.20. Maiowa, John och Cecil blev hhv. 3:a, 6:a och 8:a i 1.30 (alla felfria).

Little Willie John i 1.30m

Lägger med film av Maiowa i 1.40 och John i 1.30 från Lidköping.

// Esther

Årets första tävling!

Häst, häst & häst!Posted by Esther Philippa Nicolaissen Tue, February 12, 2013 17:57:59
Ja, nu försöker jag igen då. Har börjat få lite koll på hemsidan, och nu när vi har börjat på ett nytt år (ny tävlingssäsong för oss hästmänniskor) så då kändes det som ett bra läge att göra en nystart för bloggningen också...

I helgen va Johan och jag i Jönköping med Maiowa, Buster, John och Kalle. Det var min första tävling på John och Maiowa, Kalle fick debutera båda 1.05m och 1.10m, och det var för övrigt årets första tävling.

08:30 var vi på plats och Kalle började med en felfri runda i 1.05m. Hur fokuserad och duktig som helst. Sen gick det några timmar innan det igen va dags för Kalle att bege sig in på banan. Han debuterade då i 1.10 och även här va han felfri. En mycket svår och tittig bana tyckte jag, men han tyckte inte att det va något problem.

Någon gång utpå eftermiddagen fick John gå en 1.15 och hade en bom i omhoppningen, men blev placerad ändå. När klockan blev 18:00 hade jag endast gjort 3 starter och hade 5 kvar.

I 1.20m fick jag lite mer bråttom då jag hade 3 hästar i denna klassen, men det rullade på rätt så bra ändå. John va först ut och hade en bom. Även här blev han placerad till trots för rivningen. Bedömningen va en A:0, så det va ingen omhoppning i klassen. Maiowa hoppade jättefint och tog en 4.plats i klassen. Buster lika busig som alltid, men hoppade bra. Fick en bom och red långa vägar, så det blev ingen placering på honom.

Seent på kvällen började sista klassen, 1.25m. Buster gick först, rev de sista två hindren i grundomgången, men annars va han avspänd och fin. Maiowa gjorde en super runda, dubbelnolla och igen en 4.plats. Hade nog ridit in ett par sekunder om jag inte hade glömt vart sista hindret var - fick rida en jätte omväg!

Vi kom hem kl 23:00 på kvällen, och jag va helt slut, men allt i allt är jag jätte nöjd med dagen. Tyckte det va en fin tävling, det enda negative va nog att underlaget släppte lite i svängarna ibland.

Slänger med ett par filmar från tävlingen smiley

Inget Breeders, ingen *-debut och inga bilder!

Häst, häst & häst!Posted by Esther Philippa Nicolaissen Sat, October 06, 2012 12:48:50

I dag skulle vi ha varit på väg till Skåne för att debutera både Tick-Tack och Give Me Five i CNC* fälttävlan!

I och för sig skulle jag ha varit på Flyinge för att rida Breeder's på Cecil redan i onsdags, men denna veckan har varit... strulig.

För en vecka sen blev Cecil snorig i den ena näsborren och det luktade extremt dåligt. Våran veterinär kom ut och konstaterade att det var bihåleinflammation - penicillin i 14 dagar! Dock menade han och några andra veterinärer vi konsulterade att han kunde tävla först och sen börja med behandlingen då han allmänt är pigg och glad och inte har feber. Men dagen efter när jag red kom det stora mängder slem från näsborren, och jag bestämde mig för att börja behandlingen omedelbart och avstå från tävlingen... Han har bara några dagar kvar av behandlingen, och näsborren har torkat upp fint och lukten har försvunnit helt, så det är ju bra!

Jag var i alla fall jätte taggad inför fälttävlingen som skulle vara i morgon, men i går kväll fick jag reda på att den enstjärniga klassen var inställd pga. regn... Merrick Fontaine, en treåring som har varit hos mig för inhoppning, skulle åka med till Skåne, men det blir ju svårt nu när vi inte åker alls, så han blir väl kvar ett tag till.

Åh, denna veckan som man har sett fram emot så länge, och så blir den så här!

Jag har bara en fråga: Vad gör man när man plötsligt har en hel helg ledig???


En fråga till: Varför kan jag inte lägga in bilder längre?? smiley

Presentation!

VardagPosted by Esther Philippa Nicolaissen Mon, September 17, 2012 21:05:53
Hejhej! smiley

Detta blir då mitt första blogginlägg i min helt egen beridarblogg! Som ni kan se i bloggbeskrivningen kommer den att handla om arbetet med hästarna jag rider.

Först kan det kanske vara bra att ni vet lite mer om mig, så detta inlägget kommer att bli som en mini-presentation!

Mitt namn är alltså Esther Philippa Nicolaissen, jag är född i Norge vart jag bodde fram tills jag var 15. Som ponnyryttare red jag för det mesta fälttävlan på familjens egen uppfödning Miramis (Sto f.1996). Våra största prestationer tillsammans var helt klart guld i Nordic Eventing Cup 2007 (Finland) och silver i Nordic-Baltic Championship i Danmark samma år. Ponnygalopp fyllde också en stor del av min barndom, och med Miramis vann jag Skandinaviskt Mästerskap i Aalborg, Danmark, 2004.

Miramis

I 2008 fick jag min underbara läromästare, Marco Miró (Hingst f.1991 e.Irco Marco ue.Ramiro Z), och flyttade till Danmark för att ta gymnaset och utveckla min ridning ännu mer. Här bodde jag på Danmarks Nationale Hestesportcenter, Vilhelmsborg och tränade både hoppning och dressyr för chefberidare Søren Vallentin. I min juniortid tävlade jag upp till 1.45 i hoppning och Msv.B dressyr med Marco Miró, och vi var i finalen i Norska Mästerskapet i hoppning både i 2009 och 2010. Utöver min vita drömhingst fick jag genom Søren möjlighet att rida många olika hästar båda i vardagen, men också på tävling. Det blev även en hel del internationella tävlingar som gav otroligt många erfarenheter.


Marco Miró


2011 tog Danmarks-kapitlet i mitt liv slut. Jag flyttade till Skåne (Jag vet att en hel del svenskar tycker att Skåne är en del av Danmark, men jag ser inte på det på det sättet alls!) Jag var 1 av 6 som kom in på Flyinges nya utbildning, Beridarprogrammet! Ett år av mitt liv gick till häst 24/7, och det gav mersmak. Att få rida med och för fantastiske ryttare som Susanne Gielen, Henrik Ankarcrona och Maria Gretzer så gott som varje dag kan man nästan inte beskriva med andra ord än otroligt! Men inte bara förståelsen för hästarna och deras behov utvecklades under tiden på Flyinge, utan arrangement- och tävlingsrutinen blev befäst på ett sätt som är mycket svårt att uppnå på andra ställen än Sveriges hästcentrum, Flyinge. Det blev tävling varje helg, både dressyr och hoppning, och deltagande under stora arrangementer på Flyinge som Flyingedagarna, Saluhästvisning samt clinics med toppryttare som Rolf-Göran Bengtsson. Under detta år hittade jag även min nya stjärna, Cecil K (val. f.2006 e.Cardento ue.Elcaro) hos Lina Holmström/Fredrik Linell som jag även har att tacka för att jag fick låna hästen Suncard (f.2000 e.Cardento ue.Lombard) till min examen, då Marco Miró inte längre kunde gå som tävlingshäst pga. en skada. Min 7veckors praktik hade jag på DOKR i Warendorf, Tyskland hos Toni Hassmann. Jag är otroligt tacksam för all hjälp och träning jag fick av Toni, och det att få bo i en häststad som Warendorf gav inblick i den professionella miljön omkring hästarna som är svårt att hitta i andra länder än just Tyskland.

Jag fick min examen i maj, och bestämde mig för att stanna i Sverige (det är ju trots allt utomlands för mig! smiley) Jag fick jobb som beridare här på Stall Huseby i Skövde hos Johan Björk och Helena Päivinen, och har samtidigt startat upp mitt eget företag som beridare så att jag kan ta in hästar till utbildning och försäljning. Jag red min egen Cecil K i Falsterbo, och nästa stora tävling för honom är Breeders i Flyinge i oktober! Nu har jag börjat med fälttävlan igen också, och har redan kvalificerat två av stallets hästar till *-klass!

Ja, det var väl förtiden, och i framtiden kan ni ju följa mig här!